Prezentarea Asociaţiei

Asociaţia Balint din România a fost înfiinţată pe data de 25 iulie 1993 de către cei 29 membri temerari (ai Asociaţiei Balint din România). -detalii

Activitatea Asociaţiei:

• grupuri Balint
  • editarea Buletinului
  • formarea şi supervizarea liderilor
  • colaborare la scară internaţională  cu alte asociaţii naţionale şi cu Federaţia Internaţională Balint

Specificul Asociaţiei: apolitică, nereligioasă, inter-universitară, multidisciplinară, de formaţie polivalentă.

Obiective:

• Formarea psihologică continuă a participanţilor.
  • Încercarea de a îmbunătăţi prin cuvânt calitatea relaţiei terapeutice între medic şi bolnav şi a comunicării dintre membrii diferitelor categorii profesionale.
  • Rol de “punte” între etnii, confesiuni, categorii sociale, regiuni, ţări.

Statutul Asociaţiei:

Statutul Asociaţiei Balint România

Statutul International Balint Federation

Biroul Asociaţiei: detalii
Pentru informatţii suplimentare citiţi Statutul Asociaţiei BALINT din România, Articolul 24

ACREDITAREA ȘI FORMAREA CONTINUĂ A LIDERILOR DE GRUP

S-a stabilit ca grupurile mari din cadrul evenimentelor interjudeţene sau naţionale să fie conduse de către lideri de grup acreditaţi.
Grupurile mici din cadrul întrunirilor pot fi conduse de lideri de grup neacreditaţi, dar în curs de acreditare, care vor fi supervizaţi de cei acreditaţi, coliderul fiind tot un lider acreditat.
Liderii în curs de acreditare vor fi încurajaţi să-şi formeze gupurile lor.
Liderii de grup neacreditaţi au dreptul de a organiza şi a conduce grup după ce primesc girul Biroului. Vor putea alege tutorele pentru formare, care le va fi  supervizor, angajându-se să participe în mod regulat la şedinţele de grup ale  acestora. Cheltuielile inerente participării supervizorului (transport, cazare, mese) vor fi suportate de grupul respectiv.
Biroul va fi informat permanent despre toate activităţile organizate sub egida Asociaţiei.
Deosebim două noţiuni distincte:

• intrarea în cursa pentru acreditare ca lider, care are reperele fixate şi acceptate de către Federaţia Internaţională Balint - respectiv participarea documentată la 50 de şedinţe de grup, 30 de conduceri de grup din care 10 supervizate, formarea într-o terapie de autocunoaştere, participarea la minimum 7 conferinţe naţionale sau internaţionale Balint, interviu în faţa celor acreditaţi care se pronunţă asupra aptitudinii de lider a numitului – cursă care implică eforturi materiale şi de activare din partea celor  interesaţi
    • formarea continuă a liderilor