Premiul Butyka

În cadrul Asociaţiei Balint din România se instituie, începând cu data de 2011 un al doilea premiu de excelenţă, denumit PREMIUL BUTYKA ENIKÖ-ÉVA.

Capitalul necesar pentru constituirea premiului a fost oferit de către BUTYKA ENIKÖ-ÉVA, reprezentând suma de 12.000 Euro.

Premiul  constă într-o diplomă şi o sumă de bani, reprezentând dobânda pe un an a sumei depuse drept capital.

Premiul va fi acordat în timpul vieţii fondatoarei unei persoane care va fi desemnată de către ea, iar după decesul ei de către Biroul în exerciţiu al Asociaţiei.

Titularul Premiului poate fi unul dintre membrii Asociaţiei, care a depus o activitate practică, teoretică sau organizatorică de excepţie, sau a contribuit într-un mod simţitor la creşterea fondului bănesc sau la îmbunătăţirea imaginii Asociaţiei în anul respectiv. În cazuri cu totul excepţionale, Premiul se poate acorda şi unor persoane cu cetăţenie străină sau care nu sunt  membri ai Asociaţiei.

Premiul se va înmâna cu ocazia Adunării Generale din cadrul Conferinţei Naţionale a Asociaţiei, într-un cadru festiv, de către Preşedintele Asociaţiei înainte de închiderea lucrărilor Adunării Generale, reprezentând ultimul punct al Ordinii de zi.

Premiul nu poate fi acordat niciodată Preşedintelui în exerciţiu al ABR.
Suma capitalizată va fi folosită exclusiv  în scopul premierii.

Pentru informatţii suplimentare citiţi Statutul Asociaţiei BALINT din România.

2016 premiul Butyka pentru Calancea Veronica, Taranov Octavian, Știrbu Diana

2013 premiul Butyka pentru Baka Tünde şi Vajda-Hegyi Csilla