Premiul Internațional Balint
„Premiul Ascona“

Fundația Psihosomatică și Medicină Socială invită studenții de medicină să aplice pentru Premiului Internațional Balint 2024 “Premiul Ascona”.

Premii de 5.000 € sunt disponibile pentru autorii celor mai bune trei eseuri.

Aplicanții trebuie să redacteze o lucrare originală care să descrie o relație student-pacient sau experiență clinică din perioada studiilor medicale ale studentului și să includă reflectarea critică a acestor experiențe.

Lucrările trebuie să fie în limba engleză.

Criteriile după care vor fi judecate lucrările sunt următoarele:

  1. Expoziție:

Lucrarea ar trebui să includă o prezentare a unei experiențe cu adevărat personale a unei interacțiuni student-pacient. (Manuscrisele tezelor sau diplomelor medicale anterioare nu pot fi acceptate.)

  1. Reflecţie:

O descriere a modului în care studentul a experimentat această relație, individual sau ca parte a echipei medicale.

  1. Acțiune:

Percepția studentului asupra cerințelor la care s-a simțit expus și o ilustrare a modului în care a răspuns.

  1. Progresie:

O discuție a ambelor moduri în care abordarea studentului s-ar putea schimba în viitor și, de asemenea, posibile modalități prin care formarea medicală viitoare ar putea spori starea de conștientizare a studenților individuali.

Eseurile de 5.000-12.000 de cuvinte trebuie trimise prin e-mail, ca atașament Word la donald.nease@cuanschutz.edu. Acestea trebuie să ajungă înainte de 31 decembrie 2023.

Premiile vor fi prezentate la cel de-al 24-lea Congres Internațional Balint din Boulder, Colorado, SUA. Câștigătorii vor expune o scurtă prezentare a eseului lor (cel mult 15 minute) la Congres, iar textul complet al lucrărilor va fi publicat printre lucrările Congresului și a altor reviste Balint.

Premianțți vor beneficia de gratuitate la taxa Congresului și primi cazare gratuită. În plus, fiecare câștigător poate solicita rambursarea cheltuielilor rezonabile de călătorie prin depunerea chitanțelor adecvate.

Sursă: Premiul Ascona pentru Studenți 2024

Asociația Balint din România